Venstre provosert over IKEA-ja

Venstre mener regjeringen viser manglende respekt for Stortinget ved å gi grønt lys for nedbygging av matjord i Vestby og Trondheim.

Foto: Scanpix
Politikk

Fredag ettermiddag rett før jul ble det kjent at regjeringen gir klarsignal til møbelgiganten IKEAs nye varehus på Delijordet i Vestby i Akershus, samt ja til en rekke omstridte utbyggingsprosjekter på jordbruksarealer i Trondheimsområdet.Dette opprører Venstre, som sammen med KrF er regjeringens støtteparti i Stortinget.- Bevisst hastverk- At noe av de siste regjeringen gjør før juleferien setter inn for fullt, er å gi grønt lys for nedbygging av matjord, har provosert Venstre, som har fremmet en jordvernsak for Stortinget tidligere i desember, sier nestleder i Venstre, Terje Breivik, til NTB.- At regjeringen velger å gjøre endelig vedtak i kontroversielle jordvernsaker i Vestby og Trondheim bare uker før vi vet hva stortingsflertallet mener, er vanskelig å forstå. I beste fall kan det tilskrives kontoen for manglende regjeringserfaring. I verste fall vitner det om bevisst hastverk for å komme Stortinget i forkjøpet. I så fall tilkjennegir det en holdning til Stortinget en mindretallsregjering bør holde seg for god til, sier Breivik.

Nyheter
Næringsliv