Nok et voldtektsoffer fengslet i Dubai

En østerriksk kvinne, som ble fengslet etter å ha anmeldt en voldtekt i Dubai, fikk torsdag forlate landet og reise hjem.

Utsikt fra Burj Khalifa, verdens høyeste bygg i Dubai. Foto: Lise Åserud / Scanpix.
Politikk

Den 29 år gamle kvinnen gikk i begynnelsen av desember til politiet i Dubai for å anmelde en voldtekt i en hotellgarasje.Det resulterte i at hun selv ble fratatt passet og varetektsfengslet, anklaget for å ha drukket alkohol og for å ha hatt sex utenom ekteskapet.Østerrike sendte en delegasjon høytstående diplomater til Dubai, i et forsøk på å få saken mot kvinnen henlagt, og torsdag fikk hun endelig lov til å forlate landet.I mars i fjor led norske Marte Deborah Dalelv samme skjebne etter å ha anmeldt en voldtekt i Dubai. 24-åringen ble varetektsfengslet og senere dømt til 16 måneders fengsel for alkoholbruk, sex utenfor ekteskapet og for å ha avgitt falsk forklaring.Norske myndigheter engasjerte seg sterkt i saken, som også fikk bred oppmerksomhet i internasjonale medier.Dalelv ble til slutt benådet og fikk returnere til Norge i juli i fjor. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv