Stortinget gir Stoltenberg klima-fri

Stortinget vil legge til rette for at Ap-leder Jens Stoltenberg skal kunne utføre sitt verv som FNs spesialutsending for klima.

Jens Stoltenberg. Foto: Scanpix
Politikk

Vervet krever en del reisevirksomhet og fravær fra Stortinget i ulike perioder, men det er greit for Stortingets presidentskap.- Det er praksis for at stortingsrepresentanter kan få permisjon til å utføre internasjonale verv dersom dette kan sies å være i nasjonens interesse. Vervet som FNs spesialutsending for klima, som for øvrig er et ubetalt verv, tilfredsstiller dette, sier stortingspresident Olemic Thommessen.Stoltenberg ble i desember utnevnt av FNs generalsekretær Ban Ki-moon til spesialutsending for klima, sammen med Ghanas tidligere president John Kufuor. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv