FBI-agent hadde kontakt med Osama bin Laden

FBI hadde en agent i al-Qaida, som sto i direkte kontakt med Osama bin Laden hele åtte år før terrorangrepene mot USA.

FILE - This undated file photo shows al Qaida leader Osama bin Laden in Afghanistan. Several weeks after overseeing the raid that killed Osama bin Laden, then-CIA Director Leon Panetta violated security rules by revealed the name of the raid commander in a speech attended by the writer of the film "Zero Dark Thirty," according to a draft report by Pentagon investigators. The unpublished report was first disclosed by the Project on Government Oversight and confirmed Wednesday by Rep. Peter King, who requested the probe nearly two years ago. (AP Photo, File) Uncredited

Den amerikanske agenten fikk blant annet kjennskap til at Osama bin Laden jaktet på pengebidrag for å finansiere terroraksjoner i USA, skriver The Washington Times.FBI-agenten var angivelig så sentralt plassert i al-Qaida at han greide å forhindre en terroraksjon som var planlagt mot en frimurerlosje i Los Angeles, viser rettsdokumenter avisen har fått tilgang til.Dokumentene skriver seg fra en arbeidsrettssak som den tidligere FBI-agenten Bassem Youssef reiste mot byrået.Under rettssaken bekreftet en av sjefene ved FBIs avdeling i Los Angeles, Edward J. Curran, at Youssef hadde vervet en agent med kontakter helt til topps i al-Qaida.Agenten hadde bånd til Omar Abdel-Rahman, kjent som den blinde sjeiken, som var hjernen bak terroraksjonen mot World Trade Center i 1993.Youssefs agent hadde også flere møter med Osama bin Laden og rapporterte tilbake til Youssef og FBI.- Dette var den eneste kilden jeg vet om at vi hadde i al-Qaida, sa Curran under rettssaken der han vitnet til fordel for Youssef.Youssef, som er koptisk kristen, ble forsøkt skjøvet ut i kulden av sine overordnede etter terrorangrepene mot USA 11. september 2001. Han vant imidlertid arbeidsrettssaken og arbeider fortsatt for FBI.