Fire millioner amerikanere har tegnet seg for Obamacare

Fire millioner amerikanere har nå tegnet seg for president Barack Obamas nye helseforsikring, som på folkemunne er døpt Obamacare.

Barack Obama - Foto: AP

Rundt 700.000 har tegnet seg for den nye helseforsikringen bare i februar, men først i midten av neste måned legges de offisielle tallene fram.Obamacare fikk en helle treg start i oktober i fjor, da nettsiden der man kunne tegne seg for den nye helseforsikringen brøt sammen.Obama-administrasjonen har satt 31. mars som frist for å tegne seg dersom man vil ha helseforsikring som gjelder i 2014, og det antas at rundt 6 millioner amerikanere vil slutte opp om den nye ordningen.Over 40 millioner amerikanere står uten helseforsikring og risikerer derfor å måtte dekke sykehusutgiftene av egen lomme dersom helsa skulle svikte. (©NTB)