Golden Gate satte dyster rekord

Golden Gate-broen i San Francisco har satt en dyster rekord. 46 mennesker tok i fjor livet sitt ved å hoppe ut fra det kjente landemerket.

Golden Gate. Foto: AP

2013 ble dermed trolig det dødeligste året i broens 80 år gamle historie, konstaterer The Bridge Rail Foundation.Organisasjonen kjemper for å få bygd et sikkerhetsnett under den 1.280 meter lange hengebroen, som går nærmere 70 meter over havflaten over San Francisco-bukta.Golden Gate-broen er trolig det sted i USA der flest begår selvmord, og det er også den broen der så å si alle selvmordsforsøk ender med døden.En talskvinne for veimyndighetene som har ansvaret for broen, Mary Currie, bekrefter at 46 mennesker begikk selvmord ved å hoppe fra broen i 2013. Det er det høyeste antallet selvmord som er registrert noe år.Ifølge Currie greide politiet, forbipasserende og andre å hindre ytterligere 118 fra å hoppe fra Golden Gate-broen i fjor.Myndighetene har utarbeidet en plan om å installere sikkerhetsnett under fotgjengerfeltene på broen, men prislappen er på 400 millioner kroner og de nødvendige midler er ennå ikke bevilget.Politiet forsøker i stedet å forhindre selvmord ved å la sykkelpoliti patruljere på broen. To til fire politifolk er til enhver tid på plass på broen, men selv ikke det er nok. (©NTB)