Janukovitsj etterlyses internasjonalt

Ukrainas avsatte president Viktor Janukovitsj etterlyses nå internasjonalt.

Viktor Janukovitsj. (AP Photo/Efrem Lukatsky)

Det opplyser påtalemyndigheten i Ukraina, som nå har utstedt en internasjonal arrestordre mot den avsatte lederen.Janukovitsj er etterlyst for massedrap på demonstranter i Kiev. Det er ikke kjent hvor han nå befinner seg.Leter etter drapsbevisSamtidig gjennomsøker etterforskere kontorer og lokaler som er blitt brukt av Viktor Janukovitsj, på jakt etter beviser mot Ukrainas ekspresident.Presidenten og hans medarbeidere er mistenkt for medvirkning til drap på sivile.- I forbindelse med kriminaletterforskningen er det gjennomført undersøkelser i presidentens administrasjon, det nasjonale forsvars- og sikkerhetsrådetet, nasjonalbanken og den tidligere residensen til Janukovitsj, opplyser riksadvokaten via kontorets nettside.I tillegg til Janukovitsj er også administrasjonssjefen Andrij Kljujev, tidligere riksadvokat Viktor Psjonka og tidligere innenriksminister Vitalij Zakhartsjenko blant dem som er mistenkt for drap knyttet til opprøret i landet de siste tre månedene(©NTB)