Kongressens eldste trekker seg

Etter 59 år i Representantenes hus takker nå demokraten John Dingell for seg.

John Dingell. Foto: Reuters

87-åringen kunngjorde mandag sin avgang, og han begrunner beslutningen med at han er desillusjonert over den bitre tonen som nå hersker blant de folkevalgte i den amerikanske Kongressen.- Jeg håper at denne feberen på et eller annet tidspunkt gir seg, og at Kongressen går tilbake til å være det den er ment å være; folkets hus, der man står opp for den vanlige mann og kvinne. Det er slik jeg alltid har definert jobben, og det er en forbannet god definisjon, sier Dingell.Dingell var bare 29 år gammel da han i desember 1955 overtok plassen i Representantenes hus etter sin far John D. Dingell da han døde.Demokraten fra Michigan har siden sett elleve amerikanske presidenter komme og ti av dem gå, og i 2013 slo han den tidligere rekorden til senator Robert Byrd og ble den lengst sittende kongressrepresentanten gjennom tidene.Selv om Dingell mandag kunngjorde sin avgang, blir han sittende til perioden utløper i januar neste år.Hvem som arver setet til representanten fra Michigan, er foreløpig uklart, men kona Deborah er ifølge amerikanske medier et hett tips. Hun er også aktiv demokrat og er bare 60 år gammel. (©NTB)