- Lav euro-inflasjon kan lokke frem nye ECB-stimulanser

ECB-president Mario Draghi har gått usedvanlig langt i å indikere at mars-møtet vil være avgjørende for om ECB lanserer nye stimulanse-tiltak.

Eurosedler. Foto: AP Photo/Joerg Sarbach.

Blant høydepunktene på kalenderen denne uken er inflasjonsstatisitkk fra EU og eurosonen, fastslår Nicolay Eger, Managing Director for Norge i IG.Mandag kom det oppdaterte tall for januar, som viste at inflasjonen i eurosoenen var på 0,8 prosent i januar - revidert opp fra 0,7 prosent. Prisfallet på 1,1 prosent fra desember til januar er det største som er blitt registrert i euroens historie.På fredag presenteres flash-estimatet for inflasjonen i februar. Det ventes at prisstigningen i februar vil tikke inn på 0,7 prosent, langt under ECBs komfortsone på to prosent.- Det spennende er imidlertid at ECB-president Mario Draghi under G20-møtet i Sydney søndag gikk usedvanlig langt i å indikere at mars-møtet vil være avgjørende for om ECB lanserer nye stimulanse-tiltak, for å gi den europeiske økonomien ekstra drahjelp idet den potensielt er i ferd med å oppnå "escape velocity", sier Eger i en markedskommentar.Innen rentemøtet den 6. mars, sa Draghi, vil ECB ha all informasjonen de behøver for å gjøre opp sin vurdering. Inflasjonsdataene vil trolig figurere prominent i denne avveiningen, mener Eger.