Listhaug kan bli tvunget til bonderetrett

Landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) blir møtt med en uvanlig politisk finte fra de rødgrønne i kampen om priskontrollen på landbrukseiendommer.

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.

- Alternativet hadde vært en høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, men vi mener å ha funnet en mer hensiktsmessig oppfølging av saken, sier Arbeiderpartiets Martin Kolberg til NTB.Sammen med SV og Senterpartiet fremmet Ap torsdag et representantforslag med følgende instruks til regjeringen: Kommunene skal avvente Stortingets behandling før eventuelle endringer i konsesjonsloven iverksettes.Kolberg har håp om å få med seg Venstre og KrF og dermed sikre flertall for forslaget. Det vil i så fall sette en stopper for signalene som landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) kom med i desember. I et omstridt brev til kommunene ba hun om at det ikke legges avgjørende vekt på pris ved omsetning av landbrukseiendommer.Listhaug har selv satt brevet i sammenheng med høringsforslaget fra november om å oppheve priskontrollen, men dette er altså ikke vedtatt av Stortinget. Opposisjonen har på sin side beskyldt statsråden for å ha foregrepet Stortingets lovbehandling ved signalene i brevet. (©NTB)