Narkosiktet investor var Jensens informant

En narkotikasiktet investor i 40-årene var i mange år informanten til politileder Eirik Jensen (56), som nå er siktet for grov korrupsjon.

Foto: Scanpix

Det får VG bekreftet fra flere uavhengige kilder. Avisen får opplyst at det blant annet er forholdet til denne investoren som politiet nå ettergår i detaljer.Investoren i 40-årene er et kjent navn for politiet. På 80- og 90-tallet ble han straffedømt en rekke ganger for vinningsforbrytelser og narkotikaovertredelser.Politileder Eirik Jensen kan ha blitt rammet av personer med tilknytning til de miljøene han har bekjempet i mange år, tenker tidligere polititopp Finn Abrahamsen.Uforstående- Eirik Jensen har jobbet opp mot svært krevende miljøer i mange år. Han kan være utsatt for mennesker som ønsker å ramme ham, sier Jensens tidligere kollega, polititopp Finn Abrahamsen til Aftenposten onsdag.Jensen har i mange år ledet Oslo-politiets innsats mot organisert kriminalitet. Tirsdag ble han fengslet siktet for grov korrupsjon i forbindelse med opprullingen av en omfattende hasjsak i Oslo og Bærum. Det er Spesialenheten for politisaker som etterforsker den erfarne politimannens forbindelse til saken og som også fikk Oslo tingretts medhold i at det er skjellig grunn til å mistenke 56-åringen.Til tross for rettens prøving av mistanken mot den tidligere kollegaen stiller Abrahamsen seg uforstående til saken.- Dette virker helt uforståelig. Jensen har nytt stor tillit i alle år. Aldri vært noe tull der, sier Abrahamsen.ReagererJensens advokat Jens-Ove Hagen og leder i Politiets Fellesforbund. Sigve Bolstad, reagerer på at Jensen er identifisert av flere medier etter fengslingsmøtet tirsdag.- Det er en god regel i norsk strafferett at folk regnes som uskyldige inntil det motsatte er bevist. Da er det også slik at de har rett til å slippe å få ansiktet sitt plassert på forsiden av alle aviser og på TV straks saken blir kjent, sier forbundsleder Bolstad.Politilederen Eirik Jensen har vært en spydspiss i kampen mot organisert kriminalitet. Den profilerte polititoppen ble pågrepet i Oslo mandag og satt på glattcelle på politistasjonen i Bærum. Tirsdag ble han varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, to av ukene i full isolasjon. (©NTB)