Narkosiktets forsvarer bekrefter politileder-kontakt

Den korrupsjonssiktede politilederen Eirik Jensen hadde kontakt med en 47 år gammel investor fra Bærum i en stor hasjsak, bekrefter 47-åringens forsvarer.

Foto: Scanpix
Politikk
- Jeg kan bekrefte at det har vært kontakt mellom min klient og Jensen, men kan ikke gå inn på hva kontakten besto i, sier 47-åringens forsvarer Benedict de Vibe til Dagbladet.I hasjsaken i Bærum, som skal ha utløst mistankene mot Jensen, har 47-åringen innrømmet besittelse av mellom 80 og 90 kilo hasj. Denne mannen, som allerede har sittet flere uker i varetekt, har ifølge VG vært Jensens informant i en årrekke. Flere uavhengige kilder bekrefter dette, ifølge avisen.Men overfor Dagbladet avviser Vibe at 47-åringen skal ha vært Jensens informant. Vibe uttaler videre at han er sterkt kritisk til at politiet har kontakt med kriminelle. Etter det VG kjenner til, har 47-åringen forklart at han har gitt penger til Jensen gjennom flere år.Ifølge TV 2 mistenkes Jensen for å ha beskyttet narkonettverket i Bærum i bytte mot minst 2 millioner kroner.- Han er siktet for utilbørlig vinning fra denne navngitte personen i siktelsen, sier Hagen til VG.Ifølge VG skal Spesialenheten for politisaker sitte på flere bevis enn 47-åringens forklaring, blant annet tekniske bevis.Spesialenheten ønsket onsdag kveld overfor NTB ikke å kommentere bakgrunnen for saken eller innholdet i etterforskningen.