Nordisk støtte til utvidet havneboikott

Transportarbeiderforbundet skal nå samle nordisk støtte i Sverige for å intensivere kampen for tariffavtale i Risavika havn.

Illustrasjonsfoto: Scanpix

Transportarbeiderforbundet (NTF) sender i dag representanter til Stockholm for å sanke boikottstøtte i kampen for tariffavtale i Risavika havn i Tananger i Rogaland, skriver Klassekampen.- Vi er nødt til å trappe opp for å få en bevegelse i Risavika. Vårt krav om tariffavtale står fast. Vi har fått oppdraget fra LO, og vi må gjøre det som står i vår makt for å få innført tariffavtale, sier NTFs nestleder Lars Johnsen.NTF har siden 1. november i fjor vært i konflikt med Risavika Terminal AS. Effekten har så langt bestått av små aksjoner. Trafikken ved den privateide havnen går omtrent som normalt, noe som er bakgrunn for at forbundet nå skal sanke støtte i Stockholm fra representanter for transportarbeiderne i de andre nordiske landene.NTF krever at det opprettes tariffavtale for arbeiderne i Risavika havn. En slik avtale skal gi havnearbeiderne ved det lokale losse- og lastekontoret enerett på losse- og lastearbeid. Som del av kampanjen har NTF til nå tatt ut medlemmer i Tromsø havn og Mosjøen havn i sympatistreik.Den nordiske transportarbeiderføderasjonen har fra før uttrykt støtte til NTFs kamp. Johnsen ser for seg at møtet i Stockholm kan ende med at skip som losser og laster ved Risavika havn, kan bli boikottet om de anløper andre havner i Norden. (©NTB)