- Politileder mistenkt for å ha beskyttet narkonettverk

Politilederen Eirik Jensen mistenkes for å ha beskyttet et narkotikanettverk i Bærum i bytte mot millioner av kroner, sier kilder med kjennskap til etterforskningen ifølge TV 2.

Eirik Jensen. Foto: Lise Åserud / SCANPIX.

Ifølge TV 2s opplysninger skal grunnlaget for siktelsen mot Eirik Jensen være at han, som politimann med tilgang til politiets etterretningssystemer, har gitt sensitiv informasjon til et narkotikanettverk i Bærum.Jensen skal ha gitt ut slik informasjon i minst fem år, får TV 2 opplyst fra flere uavhengige kilder med kjennskap til etterforskningen. I bytte mot taushetsbelagte opplysninger skal han over tid ha mottatt minst to millioner kroner.Millionbeløpet kommer i tillegg til varer og tjenester Jensen skal ha mottatt i bytte mot informasjonen.- Dette vil jeg ikke kommentere. Det undrer meg hvis disse opplysningene kommer fra Spesialenheten for politisaker, sier Jens Ove Hagen, forsvarer for Eirik Jensen, til TV 2.Jensen nekter straffskyld etter siktelsen for grov korrupsjon. (©NTB)