Politileder siktet for grov korrupsjon

Politilederen Eirik Jensen (56) i Oslo politidistrikt ble tirsdag varetektsfengslet i fire uker, siktet for grov korrupsjon, melder VG. (Oppdatert 17:13)

Politikonstabel - Foto: Scanpix

Jensen ble pågrepet i Oslo mandag og ble satt på glattcelle på Bærum politistasjon i Sandvika, ifølge VG.Tirsdag ble han framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Hans forsvarer Jens-Ove Hagen, som var til stede under fengslingsmøtet, bekrefter overfor NRK at politilederen holdes i full isolasjon og ikke har fått innsyn i dokumentene i sin egen sak.Spesialenheten bekrefter overfor NRK at det er snakk om en alvorlig korrupsjonssak i Oslo politidistrikt.- Jeg kan bekrefte at en tjenestemann i Oslo politidistrikt i går ble pågrepet og siktet for grov korrupsjon. Han ble i dag fengslet i fire uker, to av dem i isolasjon, sier Liv Øyen, som er leder for Spesialenheten i Øst-Norge, til NRK.Øyen sier til VG at det er «skjellig grunn til mistanke» mot mannen.- Vi ser på saken som alvorlig, og den er høyt prioritert, sier hun.Fengslingsmøtet tirsdag gikk i hemmelighet og ble meldt inn til Oslo tingrett på kort varsel.Eirik Jensen har i en årrekke vært en betrodd medarbeider og hatt en sentral posisjon i Oslo politidistrikt. Han har som leder for gjengprosjektet deltatt i flere av de største etterforskningene i hovedstaden.VG melder at politilederen skal ha blitt pågrepet i forbindelse med etterforskningen av en større narkotikasak. (©NTB)