Protestleder utpekt som ny statsminister i Ukraina

Protestlederen Arsenij Jatsenjuk er utpekt som Ukrainas nye statsminister.

Arsenij Jatsenjuk. Foto: Reuters

Den nye overgangsregjeringen ble presentert foran flere tusen mennesker på Uavhengighetsplassen i Kiev onsdag kveld.Den EU-vennlige Jatsenjuk (39) var en av de fremste opposisjonslederne under demonstrasjonene i Kiev, som endte med at president Viktor Janukovitsj ble avsatt.Regjeringsforslaget kommer fra et råd som representerer protestbevegelsen i landet, og den nye regjeringen må formelt godkjennes av nasjonalforsamlingen. Det skal etter planen skje torsdag.Overgangsregjeringen ble først presentert foran titusenvis av mennesker på Uavhengighetsplassen, som var sentrum for de tre måneder lange protestene som endte med regimeskifte sist uke, melder Reuters.