69 senatorer stilte seg bak den nye regjeringen, mens 139 stemte imot under tillitsvoteringen i overhuset.Avstemningen var en viktig test for hvor stort politisk armslag Renzi vil få, når han som tidenes yngste italienske statsminister nå skal sette sine fagre løfter ut i livet.
Mulighetenes landRaske endringer
Renzi, som er ordfører i Firenze og leder for Det demokratiske partiet, har tatt til orde for «radikale og umiddelbare endringer» i Italia, og han lovet mandag å gjøre Italia til «mulighetenes land».- Nå har vi et mulighetenes Italia, et Italia for grunnleggende forandringer, sa han og understreket viktigheten av å gjennomføre reformer i «et vanstelt land knuget av engstelse». Renzi overtok regjeringsmakten etter at forgjengeren Enrico Letta måtte gi opp og gå av etter å ha mislyktes i å få fart på økonomien.Italia er den tredje største økonomien innen eurosonen, men har en offentlig gjeld på over 130 prosent av brutto nasjonalprodukt. Veksten var på magre 0,1 prosent i siste kvartal i fjor.Den nye statsministeren har lovet raske endringer i skattesystemet, arbeidsmarkedet og i offentlig administrasjon.Han har også lovet en gjennomgang av dagens velferdsordninger og vil innføre garantifond for småbedrifter og reformere utdanningsrettssystemet. (©NTB)