Sp-ungdommen vraker Borten Moe

Senterungdommen råder moderpartiet til ikke å la Ola Borten Moe fortsette som nestleder.

Ola Borten Moe - Foto: Scanpix

- Vi har blitt enige om å sende inn et forslag på Trygve Slagsvold Vedum som leder og Anne Beathe Tvinnereim og Janne Sjelmo Nordås som nestledere, sier leder i Senterungdommen Erling Laugsand, som selv sitter i Sps valgkomité, til Nationen.Forslaget er blitt vedtatt etter en bred diskusjon i ungdomspartiet, hvor alle fylkeslag har vært involvert.Vedtaket var ikke enstemmig, men flertallet mot Borten Moe var klart: Bare fire av ungdomspartiets 19 fylkeslag ønsker at Borten Moe skal fortsette i ledelsen. Tolv fylkeslag vil kaste nestlederen, mens tre unnlot å ta stilling til spørsmålet. Borten Moe foreslås i stedet for en plass i Sps sentralstyre.Vrakingen skjer både fordi Sp-ungdommen ønsker ro i partiet, men også fordi ungdomspartiet er kritisk til flere av Borten Moes utspill, ifølge nestleder Per Martin Sandtrøen. Han mener rapporten fra Sps evalueringsutvalg, som beskrev et ledelsesproblem i partiet, gjør tiden moden for Borten Moes avgang.- Det er både Liv Signe Navarsete og Borten Moe sitt ansvar. Da er det naturlig at begge tar det ansvaret, sier Sandtrøen.Senterpartiet skal velge ny ledelse 7. april. Fristen for partienes fylkeslag til å komme med innspill til valgkomiteen gikk ut sist søndag. (©NTB)