Stortingsflertall for å få oljefondet ut av kullkraft

Senterpartiet støtter et forslag om å trekke oljefondet ut av selskaper som ene og alene driver med kullkraft. Dermed er det flertall på Stortinget for dette.

Yngve Slyngstad Foto: Finansavisen

Avgjørelsen ble tatt av Sp tirsdag, melder NRK.- Vi vil selge oss ut av rene kullgruveselskap fordi det er den mest forurensende energikilden vi har, sier nestleder Trygve Slagsvold Vedum.Forslaget støttes av alle partiene i sentrum og på venstresiden.Det er representanter fra Arbeiderpartiet som står bak forslaget om å trekke Statens pensjonsfond utland - også kjent som oljefondet - ut av kullkraftselskaper. Stortingets finanskomité avholdt høring om saken i slutten av januar.- Ved årsskiftet hadde vi 2,5 milliarder kroner investert i kullproduksjon. Dette tilsvarer 0,08 prosent av fondet. For to år siden var summen av investeringene på 5 milliarder. Dette er små investeringer, som i tillegg er minkende, fortalte Rune Slyngstad, administrerende direktør i Norges Bank Investment Management, under høringen. (©NTB)