Det opplyser seksjonssjef for teknisk analyse og datasikkerhet i Nasjonal sikkerhetsmyndighet, Arne Asplem til NTB. Han mener det er grunn til å avdramatisere frykten for at dine sensitive data kan være på avveie.– Hvis du følger god passordskikk – har gode passord, bytter regelmessig, ikke gjenbruker samme passord på alle tjenestene – da har du ingen grunn til bekymring, sier Asplem.Feilen som er avdekket, er ikke et massivt virusangrep, men et sikkerhetshull i programvare for sikre forbindelser på nett. Et finsk sikkerhetsfirma fant ut at det er mulig å hente ut små pakker med informasjon fra den sikre, krypterte forbindelsen. Hvis det er loggen mellom deg og nettbanken som ligger i informasjonskapselen, kan den åpnes og uvedkommende kan få tilgang til brukernavn og passord.Derfor oppfordrer Nasjonal sikkerhetsmyndighet alle til å bytte passord. (©NTB)