– Russlands opptrapping av krisen må få konsekvenser, sier Storbritannias utenriksminister William Hague.Det russiske flagget vaiet mandag i øst-ukrainske byer etter at prorussiske aktivister beleiret flere offentlige bygninger i helgen. Flere av EUs utenriksministre ser Russlands hånd i utviklingen.– Det som har skjedd øst i Ukraina, er en ytterligere opptrapping av situasjonen, og det er en farlig en. Det kan ikke være mye tvil om at dette er noe som er planlagt og fått i stand av Russland, mener Hague.Ligner Krim– Det vi har sett, er at russerne dramatisk trapper opp sin destabiliseringsstrategi mot Ukraina, sier Sveriges utenriksminister Carl Bildt.Det tyske utenriksdepartementet hevder det har flere kilder på at Russland står bak den økte spenningen.Danmarks utenriksminister Martin Lidegaard ser profesjonell organisering og ikke noe folkeopprør bak aksjonene øst i Ukraina.– Det ligner veldig på det som skjedde på Krim, sier nederlandske Frans Timmermans, og viser til utviklingen før Russland annekterte den ukrainske halvøya.Muligheten for utvidede sanksjoner mot Moskva sto på planen da EUs 28 utenriksministre holdt møte i Luxembourg mandag. Etter en dramatisk helg ventet omverdenen på hvilke signaler unionen ønsket å sende.– Vi skal videre med flere sanksjoner, sa Lidegaard før møtet uten å foregripe hvilke tiltak.