General Philip Breedlove har fått i oppdrag å legge fram en plan om hvordan forsvarsalliansen skal forsikre medlemslandene som grenser til Russland om at de har NATO i ryggen.Planen skal legges fram senest tirsdag, melder.I et intervju med nyhetsbyrået sier generalen i det amerikanske flyvåpenet at han ikke vil utelukke involvering fra noe NATO-land, inklusive USA.– Det vi ser på, er en kombinasjon av land-, luft- og maritime kapasiteter, som vil være en trygghet for medlemslandene våre i øst, sier Breedlove til AP.Overvåker BaltikumNATO har allerede styrket luftpatruljene over Baltikum og gjennomfører daglige overvåkingsflyginger over Polen og Romania.De fire danske kampflyene som skal patruljere luftrommet over Baltikum skal være stasjonert i Estland fra mai til august i år, opplyste det danske forsvarsdepartementet onsdag.Forsvarsalliansen har siden 2004 fløyet patruljer i luftrommet over de tre NATO-landene, som ikke selv har avanserte nok fly til å avskjære fly i luften.