Han diskuterte tirsdag krisen i Ukraina med Tysklands statsminister Angela Merkel over telefon. Den russiske presidenten konstaterte at konflikten er trappet kraftig opp og at det er fare for krig, ifølge en uttalelse fra 
Begge lederne understreket betydningen av møtet om Ukraina-krisen som skal holdes i Genève torsdag. Både Russland, EU, USA og Ukraina skal etter planen delta her.Putin understreket også at Ukrainas økonomi må stabiliseres og at eksporten av russisk gass til Europa må fortsette. Ifølge uttalelsen fra Kreml har den ukrainske regjeringen brutt grunnloven når den har slått ned på demonstrasjonene i den østlige delen av landet.Regjeringen i Kiev sendte tirsdag stridsvogner og spesialstyrker til byen Slavjansk, som i praksis har vært kontrollert av væpnede prorussiske aktivister siden lørdag.I tillegg landet to helikoptre med ukrainske soldater på en flybase i utkanten av byen Kramatorsk. Soldatene skal ha trukket seg tilbake til brakkene på basen etter å ha blitt møtt av fiendtlige lokale sivile.Ifølge ukrainske myndigheter ble flybasen ved Kramatorsk etter hvert «frigjort» uten at noen kom til skade. Prorussiske kilder opplyser imidlertid at flere personer ble såret da soldatene åpnet ild.Russisk TV melder at fire mennesker ble drept i kamper ved Kramatorsk, men dette er foreløpig ikke bekreftet av andre kilder.Makthaverne i Kiev ga de prorussiske separatistene frist til mandag morgen til å gi fra seg okkuperte bygg og våpen. Dette ble ikke etterfulgt, og dermed ble det iverksatt en antiterroroperasjon– Operasjonen begynte natt til tirsdag. Målet med dette tiltaket er å beskytte borgerne i Ukraina, sa Ukrainas midlertidige president Oleksandr Turtsjynov ifølge .Han framholdt at operasjonen ville bli gjennomført på en balansert og ansvarsfull måte. (©NTB)