I oktober i fjor jaktet politiet på en mann som truet med å sprenge Stortinget. Politiet iverksatt full evakuering av Stortinget, men regjeringskvartalets sikkerhetssjef, Morten Rørvik, ble ikke varslet. Han fikk ikke vite hva som hadde skjedd før han kom på jobb dagen etter, skriver Dagens Næringsliv.Også andre viktige institusjoner, som Norges Bank, ble ikke varslet, verken ved denne hendelsen eller ved lignende tilfeller. Norges Bank er sterkt kritiske til dette, og ber i et brev til Politidirektoratet om at det innføres en automatisert varsling for samfunnskritisk infrastruktur.Rørvik støtter kravet til Norges Bank og peker på at teknologien finnes og er «hyllevare».Hos Politidirektoratet er imidlertid skepsisen større.– Vi har ingen planer om et automatisert varsel, sier seksjonssjef Steffen Ousdal. Han viser til at det finnes et tilbud til befolkningen på nettstedet kriseinfo.no. Politidirektoratet mener at denne løsningen kan fungere for aktører utenfor politietaten. (©NTB)