nnfartsveiene til Oslo kan tirsdag morgen bli preget av mer traktorer enn vanlig, men bondeorganisasjonene tror ikke det blir trafikkaos som følge av at 2.500-3.000 bønder skal til Oslo for å protestere mot regjeringens tilbud i jordbruksoppgjøret.Bønder fra hele landet var mandag kveld og natt til tirsdag på vei til Oslo for å markere sin misnøye. Noen av dem skulle kjøre opptil 30 mil på traktor i mindre enn 40 kilometer i timen, mens andre nøyde seg med å ta buss og fly for å komme seg til hovedstaden, melder
NRKNeppe traktor-kaos
.– Det er ikke noe poeng for oss å lamme hele Oslo, så det blir ikke så mange traktorer som mange hadde lyst til å ha. Men det kommer til å merkes på innfartsveiene, sier leder Nils T. Bjørke i Norges Bondelag.Overfor NTB forsikret Bjørke mandag kveld at målet ikke er å skape kaos, og han lovet at trafikken ikke skal påvirkes. Oslo-politiet mener også at pendlere har liten grunn til å frykte traktorkjørerne.– Vi forventer at bøndene forholder seg til trafikkreglene og tror dette skal gå fint. Trafikken på mange av veiene inn til Oslo går vanligvis sakte på morgenen, så det vil sannsynligvis ikke ha så stor innvirkning, opplyser avsnitts- og twittersjef ved operasjonssentralen i Oslo politidistrikt, Martin Strand, til NRK.