– Hvis UKIP vinner, får vi et enda større imageproblem. Vi blir allerede oppfattet som Europas USA, hevder fotografen Faye Leydon.I likhet med pubkompisen Charley Fox er pessimist foran EU-valget som starter torsdag, fordi UKIP ifølge de siste meningsmålingene ligger an til å kapre minst 30 prosent av stemmene i øyriket.– Det vil ikke gjøre ryktet vårt noe bedre, istemmer filmviteren og Labour-velgeren Fox.– For meg er UKIP synonymt med et nedverdigende menneskesyn.Bølgene har gått høyt rundt UKIP og lederen Nigel Farage siden partiet lanserte følgende budskap i fjor: «EU gir 29 millioner bulgarere og rumenere mulighet til å innta Storbritannia.» Senest forrige uke meldte den indiskættede ungdomslederen Sanya-Jeet Thandi seg ut av partiet på grunn av det hun kaller «rasistisk populisme» i rekkene.Eric Kaufmann, professor i politikk ved Birkbeck-universitetet, bekrefter at Farage har lagt om kursen.– UKIP begynte som et anti-EU-parti. Nå ser vi at partiet konsentrerer oppmerksomheten om immigrasjon. Det henvender seg til den delen av velgermassen som er imot innvandring, sier Kaufmann til NTB.– I så måte handler EU-valget ikke lenger om de økonomiske utfordringene vi står overfor. Etniske endringer er mer grunnleggende.