Dansk Se og Hør-redaktør pågrepet og siktet

Den tidligere redaktøren i den danske utgaven av Se og Hør, Henrik Qvortrup, ble torsdag morgen pågrepet og siktet i overvåkingssaken, melder Politiken. Selv sier han at han er uskyldig.

Danmark - Foto: AP

Også en annen tidligere redaktør, Kim Henningsen, er siktet, og politiet gjennomførte samtidig med pågripelsen ransaking av både Qvortrups hjem i Frederiksberg i København og Henningsens hjem.Ifølge avisavil Qvortrup bli avhørt senere torsdag om sin rolle i avlyttingsskandalen som Se og Hør er involvert i. Etter at han formelt ble siktet, ble han igjen løslatt. Henningsen er for tiden syk og ble derfor ikke anholdt.De to er siktet for å medvirke til å overtre straffeloven og markedsføringsloven. I siktelsen heter det at de som redaktører i Se og Hør har fått en tidligere IBM-ansatt til uberettiget å skaffe seg adgang til andre personers opplysninger, og mot betaling utlevere firmaenes forretningshemmeligheter i form av kredittopplysninger.