Forbereder seg på Kina-krise

Rasmussengruppen har mer enn doblet kontantbeholdningen siden nyttår.

Daglig leder Dag Rasmussen i det familieeide selskapet Rasmussengruppen. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

- Vi traff godt med investeringene i de amerikanske bankene. Vi gikk inn da de var ferdig oppkapitalisert, boligmarkedet i USA var i bedring og tapene på vei ned. Vi solgte oss så ned og dreide mot europeiske banker og selskaper, sier daglig leder Dag Rasmussen i Rasmussengruppen, til DN.- Og siden nyttår har vi vektet oss ned i aksjer. Kontantbeholdningen er mer enn doblet og vi har mer cash nå enn vi har hatt på lenge, fortsetter han.På spørsmål hvorfor denne endringen, svarer han:- Vi er blant annet litt urolige for det som skjer i Kina. Særlig i eiendomsmarkedet er det en del usikkerhet. Vi føler det er riktig å se det litt an og være forsiktige. Om problemsignalene blir sterkere kommer vi nok til å vekte oss ytterligere ned.Finansavisen skriver i dag at Rasmussen har vært på en 10 dagers reise i Kina sammen med Harald Magnus Andreassen, Peter Hermanrud og Pål Ringholm - og ifølge investoren finnes det mange faresignaler å spore (Hegnar.no vil publisere en egen sak om dette til helgen).Ved årsskiftet hadde gruppen 1,2 milliarder kroner i kontanter og aksjer for 4,6 milliarder kroner - hvorav de største plasseringene var i Norsk Hydro, Deutsche Bank og Airbus.