Gigantavtale mellom Russland og Kina

Har signert en gassavtale på rundt 400 milliarder dollar.

Gazprom og China National Petroleum Corporation (CNPC) har signert en gasskontrakt i Shanghai, melder Bloomberg News onsdag, ifølge TDN Finans.Kontrakten er for leveranser av 38 milliarder kubikkmeter pr år, og har en varighet på 30 år. Ifølge Interfax er verdien på kontrakten rundt 400 milliarder dollar.Konsernsjef Aleksei Miller i Gazprom signerte kontrakten etter mer enn ti år med forhandlinger. Han vil ikke kommentere hvilken pris kineserne skal betale for gassen.Partene holder nå samtaler om forhåndsbetaling for infrastruktur og gassleveransene kan komme til å starte om 4-6 år, ifølge Miller.Financial Times skrev på sin nettside tirsdag kveld at Russland og Kina ikke kom til enighet om en gassavtale under Russlands president Vladimir Putins besøk i Kina.