I en meningsmåling Sentio har gjennomført for svarer 49 prosent av de spurte at de har mest sympati med bøndene, mens 23 prosent sympatiserer mest med landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp).Selv om flertallet later til å være på bøndenes side dersom alternativet er Listhaug, viser meningsmålingen samtidig at hele 36 prosent mener det var uklokt av bondelederne å bryte forhandlingene med staten. 29 prosent synes det var en klok beslutning.– Hvis noe overrasker meg, er det at såpass mange har sympati med Listhaug. Men de fleste av dem som stiller seg bak henne, støtter regjeringspartiene. Ellers er tallene som forventet og stemmer overens med de målingene landbrukssamvirket har gjennomført siden 70-tallet, som viser at landbruket har stor sympati i folket. Sympatien slår særlig ut når det er stor polarisering mellom partene, sier professor Reidar Almås ved Norsk senter for bygdeforskning.Listhaug ønsker overfor Nationen ikke å kommentere målingen.Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag brøt jordbruksforhandlingene med staten for en drøy uke siden. (©NTB)