Det første som møter utenlandske turister når de lander på amerikanske flyplasser, er ofte sikkerhetssjekker og marerittaktige køer foran passkontrollen.Stemningen blir ofte amper og førsteinntrykket av USA alt annet enn hyggelig. Dette lover president Barack Obama nå å gjøre noe med.
NegativForteller om velkomstVil toppe listen
70 millioner mennesker besøkte USA i fjor, og myndighetenes mål er at 100 millioner skal besøke landet årlig innen 2020.Markedsføring må dermed til, og negativ omtale må snus til positiv.– Jeg har bedt min administrasjon om å arbeide sammen med flyplassene, flyselskapene, hoteller, delstater og byer, for å gjøre mer for å bedre opplevelsen for de reisende og redusere ventetiden for folk som kommer til USA, uten at dette går på bekostning av sikkerheten, sier Obama.Han trekker fram Dallas/Fort Worth-flyplassen og O'Hare-flyplassen i Chicago som eksempler til etterfølgelse og viser til at ventetiden der er redusert.– Du går ut av flyet og dersom du er en besøkende fra utlandet tar det bare 15 minutter å komme gjennom. Slikt er viktig, sier Obama.– Dersom folk må tilbringe mindre tid på flyplassen, er det også mer sannsynlig at de kommer tilbake en annen gang, mener han.– Og når de reiser hjem, forteller de vennene sine om velkomsten de fikk i USA, legger han til.Sikkerhetskontrollen på amerikanske flyplasser ble kraftig skjerpet etter terrorangrepene mot USA 11. september 2001, til mange besøkendes fortvilelse og frustrasjon.USA er verdens nest største turistdestinasjon, bare forbigått av Frankrike, men tok alt i 2012 mål av seg å erobre førsteplassen. Dette skal blant annet skje ved å lokke et stort antall besøkende fra folkerike vekstnasjoner som Kina og Brasil.Ifølge myndigheter er 8 millioner arbeidsplasser i USA knyttet til turisme. (©NTB)