Putin: – Full borgerkrig i Ukraina

Krisen i Ukraina har utviklet seg til en full borgerkrig, og det er USA som har skylden for at det har gått slik, sier Russlands president Vladimir Putin.

President Vladimir Putin på besøk på skytefeltet Kirillovsky. Foto: Reuters

Ifølge Putin startet krisen da president Viktor Janukovitsj i fjor høst utsatte assosieringsavtalen med EU.Det ble i sin tur fulgt opp av et USA-støttet kupp mot Janukovitsj, som har endt opp i kaos og fullskala borgerkrig, sa Putin på et møte i St. Petersburg fredag.Putin forsvarte også annekteringen av Krim i mars som han sa var støttet av at folket på Krim gikk inn for løsrivelse fra Ukraina i en demokratisk avstemning.– Når det gjelder Krim, er vår posisjon klar. De stemte for det, og det er et ugjendrivelig faktum, sa han.Om ikke Russland hadde annektert Krim, kunne det endt på samme måte som i Odessa, der flere titall prorussere døde, ifølge Putin.