Rumener risikerer 21 år for ran og voldtekt

En 36 år gammel rumener risikerer 21 års fengsel etter at påtalemyndigheten har tatt ut tiltale mot ham for overfallsvoldtekter av to eldre kvinner, samt grove ran av kvinner.

Oslo Tinghus. Foto: Scanpix.

Mannen har sittet i varetekt siden høsten 2012 og knyttes til voldtektssakene gjennom DNA-bevis. Han er blant annet tiltalt for å ha slått ned og voldtatt en 87 år gammel kvinne på Etterstad sommeren 2011 og en tilsvarende handling mot en 77 år gammel kvinne på Korsvoll i februar året etter, ifølge NRK.Begge kvinnene ble forlatt hjelpeløse etter overfallene. Sistnevnte lå alvorlig skadd i respirator i to dager før hun kom til bevissthet.36-åringen ble pågrepet i Paris etter at politiet fikk gjennombrudd i etterforskningen gjennom DNA-analyser. Han forsvant imidlertid fra Norge før politiet fikk ferdigstilt analysene og gått til pågripelse.– Han erkjenner ikke straffskyld etter tiltalen, sier mannens forsvarer Amir Hossain Mirmotahari til NRK.Saken starter i Oslo tingrett i september.