En enstemmig valgkomité i Arbeiderpartiet innstilte mandag Jonas Gahr Støre som ny partileder. Men Støre, som skal utfordre den sittende statsminister Erna Solberg, er ikke like populær som sin motkandidat, ifølge NRKs statsministermåling for mai.42,2 prosent svarer at Erna Solberg er best skikket til å være statsminister i Norge. 39,3 prosent svarer Jonas Gahr Støre.Til sammenligning hadde Jens Stoltenberg 42,1 prosent på sin siste måling som statsminister.Støre sier at han sikkert kommer til å få målinger som går i mange forskjellige retninger framover.– Så skal jeg gjøre meg klar til å ta imot når de er gode, og når de er mindre gode, sier Støre, som legger til at målingen på NRK mandag er inspirerende.Støre skal formelt velges til ny leder under Arbeiderpartiets ekstraordinære landsmøte 14. juni. (©NTB)