Støre skal mandag klokken 10.30 møte valgkomiteen. Deretter blir det innkalt til pressekonferanse med Støre til stede, og der vil det bli opplyst at han formelt er innstilt til ledervervet, skriver .Det er fra før kjent at samtlige fylkeslag i Arbeiderpartiet har innstilt Støre til vervet som partileder. Det er også kjent fra før at Trond Giske har sagt at han ikke er kandidat til ledervervet. Nestleder Helga Pedersen har gjort det klart at heller ikke hun er aktuell som lederkandidat. 14. juni holder Ap ekstraordinært landsmøte der eneste punkt på programmet er valg av ny partileder.Forberedelsene til Støres overtakelse av lederskapet startet i god tid før mars da det ble klart at Jens Stoltenberg blir ny generalsekretær i NATO.– Jeg har brukt mye tid på å lese Arbeiderpartiets historie den siste tiden. Spesielt når jeg leser om mellomkrigstiden, finner jeg en intens søken etter hvilken fortelling som skal være vår, sier Støre til Klassekampen.Han mener Ap nå må bli bedre til å sette ord på sin egen fortelling. – Vi har lett for å se oss blinde på øyeblikket og snakke om politikk som en serie løsrevne enkeltsaker. Vi har blitt altfor lite opptatt av å snakke om hvor vi kommer fra, hvor vi vil hen og hva framtiden vil kreve av oss. Det må vi gjøre mer av. Det gjør politikken inspirerende og meningsfull, og det gleder jeg meg til, sier Støre.