Sylvi Listhaug er knallhard

Regjeringen har sendt Stortinget et forslag til jordbruksavtale som er så å si identisk med statens opprinnelige tilbud til bøndene.

Sylvi_Listhaug.jpg

– Det er samme tilbud som bøndene har fått, med noen mindre tekniske justeringer som ikke har noe med det politiske innholdet å gjøre, opplyser kommunikasjonssjef i Landbruks- og matdepartementet Ottar Løvik til NTB.Regjeringen tilbyr bøndene en økning i overføringene på 150 millioner kroner, en tidel av det bøndene har krevd.I tillegg ønsker Landbruks- og matdepartementet å kutte rene overføringer fra staten til bøndene med 250 millioner kroner.Regjeringen går samtidig inn for å fjerne en rekke utjevningsordninger mellom små og store bruk slik at fordelene med å drive smått minskes.Arbeiderpartiet har vendt tommelen ned for forslaget. Natt til fredag forhandlet regjeringen med støttepartiene KrF og Venstre, men partene kom ikke til enighet.Forslaget blir nå sendt til behandling i Stortingets næringskomité.