Thailands eksstatsminister pågrepet

Thailands avsatte statsminister Yingluck Shinawatra er pågrepet, opplyser militærkilder.

Yingluck Shinawatra - Foto - Scanpix

Yingluck ble pågrepet fredag, dagen etter at militæret tok makten i et kupp. Også flere av Yinglucks familiemedlemmer ble pågrepet, etter at hun og flere av hennes ministre torsdag ble stevnet av kuppmakerne.– Vi har pågrepet Yingluck, hennes søster og svoger, opplyser en talsmann for militærrådet som nå styrer landet. Både søsteren og svogeren har hatt høytstående politiske stillinger.Ifølge talsmannen vil Yingluck og slektningene bli sluppet fri igjen innen en ukes tid.– Vi trenger bare å få organisert saker og ting først, sier han.Yingluck selv ble tidligere denne måneden avsatt etter at landets forfatningsdomstol kjente henne skyldig i maktmisbruk.