Det viser studien «Twiplomacy», som utføres av PR- og kommunikasjonsbyrået Burson og Masteller. Studien bygger på en analyse av Twitter-kontoene til 644 statsoverhoder og utenriksministre i 161 land.Statsminister Erna Solberg rangeres som nummer én i Europa og som nummer fem i verden når det kommer til dialog med publikum. Hele 74 prosent av Solbergs «tweets» er svar på spørsmål eller henvendelser fra hennes mer enn 95.000 følgere.Studien fremhever også Twitter-innsatsen til kronprinsparet, utenriksminister Børge Brende og Utenriksdepartementet.– Digitale medier fikk raskt fotfeste i Norge. Det er derfor både naturlig og bra at våre politikere ikke bare har en Twitter-profil, men at de også rangerer høyt på interaktivitet og faktisk bruk, sier leder for teknologi og digitalkommunikasjon i Burson-Marsteller, Kjetil Brun i en pressemelding.Verdens mest fulgte statsleder på nettsamfunnet er USAs president Barack Obama med mer enn 43 millioner følgere. (©NTB)