Matteo Renzi lover å arbeide for vekst og sysselsetting og en oppmyking av EUs strenge sparepolitikk når Italia tirsdag overtar formannskapet i EU for det neste halvåret.EU må slutte å oppføre seg som en «sur, gammel tante» som sender endeløse lister med krav til medlemslandene om hva de skal foreta seg, mener Renzi.– EU er kjedelig, hensunket i tall og uten sjel, fastslår han.– Europa kan ikke bli et sted for fotnoter, spissfindigheter, parametere og begrensninger, et ingenmannsland av byråkratier.Veien ut av uføret er ifølge Renzi en mer fleksibel økonomisk politikk.– Sparepolitikkens yppersteprester og profeter må forstå at stabilitet ikke er mulig uten vekst.Det er en svært populær statsminister som nå overtar formannskapet i EU. I pressen beskrives 39-åringen som en oppadgående stjerne på EUs politiske himmel, og i EUs parlamentsvalg i vår fikk hans parti PD mer enn 40 prosent av de italienske stemmene.PD gikk til valg på et løfte om «ny kurs» i EU, men han mener samtidig at et sterkere og mer sammensveiset Europa er den riktige veien å gå. Målet er en føderasjon etter amerikansk modell.