Roll, som er utdannet siviløkonom og som økonomidirektør var med å bygge opp JBR Reklamebyrå og Kommunikasjonshuset Dinamo, tilter i stillingen 1. oktober.Roll har også vært leder for Stabæk Event i forbindelse med etableringen av Telenor Arena, der han var sentral i å tilrettelegge arenaen for mer enn fotball. 56-åringen var en av de tre grunnleggerne av Norwegian Wood-festivalen i 1992 og har siden vært festivalsjef.– Jørgen Roll har gjennom sin innsats i Norwegian Wood gitt et uvurderlig bidrag til å gjøre Oslo til en ledende musikkby i Norden og Europa. Han kjenner norsk og utenlandsk musikkliv og han har i tillegg bred administrativ erfaring. Han er derfor den rette personen til å videreutvikle Oslo Konserthus som en ledende kulturinstitusjon i Oslo, sier styreleder Kjell Veivåg.Selv sier Roll at han er både glad, ydmyk og veldig motivert for utfordringen.– Jeg ser fram til å bruke all min erfaring og kunnskap, sammen med mine nye kollegaer, på å løfte konserthuset videre i tråd med strategiplanen for huset, sier Roll og påpeker at ambisjonen er at konserthuset fortsatt skal være Oslos musikalske storstue. (©NTB)