Obama er ved god helse

USAs president Barack Obamas helse er «utmerket», og hans bruk av nikotintyggis er det eneste hans lege bemerker etter en nylig helsesjekk.

Barack Obama. AP Photo
Politikk

– Alle data tilsier at presidenten er frisk, og at han vil forbli det under sitt presidentskap, sier Ronny Jackson etter en av presidentens regelmessige helsesjekker.Obama fyller 53 år 4. august, og legen sier at han «har en sunn diett, trener daglig, fortsatt er røykfri og bare drikker alkohol en gang imellom og med måtehold.» Legen fant ingenting av bekymring når det gjelder presidentens hjerterytme, kolesterolnivå og blodtrykk, ifølge resultatene som er offentliggjort med Obamas samtykke.Han bruker imidlertid nikotintyggegummi nå og da, ifølge rapporten. Obamas tyggegummivaner har skapt overraskelse, som da han tygget under en seremoni i forbindelse med en D-dagsmarkering i Frankrike. (©NTB)

Nyheter
Politikk