– Dette er en ren konsekvens av at fondet er stort og blir enda større, sier Yngve Slyngstad som er sjefen for Statens pensjonsfond utland, til Dagens Næringsliv.Slyngstad er administrerende direktør i Norges Bank Investment Management (NBIM), som er ansvarlig for det såkalte Oljefondet. I investeringsstrategien for de neste tre årene peker NBIM på en rekke vekstplaner:Investeringene i framvoksende økonomier i Afrika og Midtøsten skal bli større, 5 prosent av fondet skal investeres i eiendom, fondet vil eie minst 5 prosent av aksjene i over 100 selskaper, investeringene i såkalt grønn teknologi skal dobles, aksjeutlånsprogrammet skal utvides betraktelig, og 5 prosent av fondet skal forvaltes eksternt. I tillegg skal altså over 200 nye ansatte plusses på dagens 386 i det som er verdens største statlige investeringsfond, skriver avisen.Slyngstad forteller at Oljefondet vil utvise et mer aktivt eierskap når det de neste årene kommer til å eie over 5 prosent av mer enn 100 selskaper, først og fremst i Europa. (©NTB)