- Dette er ikke eksklusivt, så vi må jobbe hardt framover for å få avtaler. Men vi har rammeavtalen i bunn, sier konsernsjef i Kværner, Jan Arve Haugan, under dagens pressekonferanse som kom etter at selskapet hadde skrevet under en rammeavtale med Statoil.Ifølge sjefen selv lover dette godt for den norske industrien fremover da dagens avtale anses som et viktig signal om at norsk industri kan konkurrere internasjonalt på pris og kompetanse.
- Dette er et startskudd for den nye æraen i norsk oljeindustri, sier Haugan ifølge NTB.
Han mener det sender et viktig signal til lærlinger i bransjen og den nye generasjonen i industrien.Ifølge konsernsjef i Statoil er kontrakten rekordstor for en aktør som Kværner:- Sverdrup-utbyggingen er historisk og den største siden 80-tallet på norsk sokkel. Det er et industriprosjekt med en tidshorisont på 50 år. Med denne intensjonsavtalen faller en ny viktig brikke på plass i planleggingen av første fase av Johan Sverdrup-utbyggingen, sier Statoils konsernsjef Helge Lund ifølge NTB.Johan Sverdrup-feltet skal bygges ut med fire plattformer med stålunderstell. I begynnelsen av 2015 skal prosjektets plan for utbygging og drift etter planen være klar. Forventet produksjonsstart er i slutten av 2019.Kontraktens verdianslag på 3 milliarder er basert på at alle nødvendige godkjenninger for at prosjektet videreføres, er i havn.