Stoltenberg beklager personstriden med Jagland

Avtroppende partileder i Ap, Jens Stoltenberg, sier at det ville vært best både for ham, Thorbjørn Jagland og partiet om personstriden mellom de to hadde vært unngått.

Jens Stoltenberg. Foto: Scanpix
Politikk

Jens Stoltenberg overtok som partileder i 2002 etter en lang strid med daværende partileder Jagland. Et delt lederskap med Stoltenberg som parlamentarisk leder og statsminister og Jagland som partileder endte med at Stoltenberg overtok partilederrollen etter Jagland etter et svært dårlig valg i 2001.– Jeg er lei meg for det som skjedde, og det hadde vært veldig bra, for Thorbjørn og meg, men også for partiet, om vi hadde greid å unngå den. For jeg opplever egentlig ikke at Thorbjørn og jeg var så uenige. Men etter hvert ble det en vanskelig situasjon, sier Stoltenberg til Dagbladet.I intervjuet ønsker ikke Stoltenberg å kommentere alt det som er sagt og skrevet om striden i bøker og aviser, men utelukker ikke at han kommer med sin egen versjon.– Kanskje en gang i framtida, hvis jeg skriver ei bok. Det jeg kan si, er at selv om det ble vanskelig, opplever jeg at jeg samarbeidet godt med Thorbjørn, sier han. (©NTB)

Nyheter
Politikk