Stripper offentlige innkjøpsregler

Det offentlige kan spare milliarder på nye innkjøpsregler, mener næringsminister Monica Mæland (H). Et utvalg foreslår å strippe den norske loven for gode intensjoner.

Monica Mæland. Foto: Scanpix
Politikk

Forenklingsutvalget går inn for å gi staten og kommunene større frihet til å bruke skjønn, i stedet for å måtte følge detaljerte regler når de gjør mindre innkjøp. De foreslåtte reglene skal gjelde kjøp av varer og tjenester under 1 million kroner, og under 30-40 millioner kroner når det gjelder bygg og anlegg. Dette er de reglene Norge selv kan holde seg med, mens de store kontraktene reguleres av EU.– Vi må ikke være så opptatt av kontroll at vi hindrer gode og effektive innkjøp, sier næringsminister Mæland til NTB.Hun håper enklere regler vil få flere bedrifter til å komme med tilbud. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv