– Det er helt riktig at vi undervurderte den stemningen som er ute blant medlemmene. Lærerne har mistillit til arbeidsgiverne, altså kommunene. Avtalen som vi anbefalte, er avhengig av en tillit som ikke er der. Samtidig er det sånn at vi forholdt oss til KS' krav, og vi visste jo at det resultatet som vi anbefalte, var kontroversielt, sier Handal til Klassekampen.Han mener det er for mye detaljstyring som ligger bak lærernes voldsomme mistillit. 73 prosent valgte å si nei til avtalen og ja til streik.Han mener løsningen ligger hos KS-styret, og ber rikspolitikerne ta kontakt med lærernes forhandlingsmotpart.– De må gjøre noe. De må snakke med sine partifeller i KS-styret. Hvis de vil gjøre noe med mistilliten, og det bør de, da må de sikre at skolen får de ressursene de trenger. De må sikre et sterkere nasjonalt grep på skolepolitikken, sier han. (©NTB)