– De forsøkte å tvinge oss til noe ulovlig. Argentina er innstilt på dialog og enighet. Vi ønsker en rettferdig og lovlig løsning for alle våre kreditorer, sa Axel Kicillof, Argentinas finansminister på en pressekonferanse i New York onsdag, etter resultatløse forhandlinger.Landet hadde en frist til utgangen av onsdag med å betale alle sine kreditorer. Siden de ikke klarte det, misligholder landet sine låneforpliktelser, ifølge kredittvurderingsselskapet Standard and Poor's. Det er andre gang Argentina er bankerott på 12 år.Det er amerikanske hedgefond som står i sentrum av striden. De krever full tilbakebetaling av obligasjoner de kjøpte til redusert pris etter gjeldskrisen i Argentina i 2002.Etter en langvarig runde i rettsapparatet har en domstol i New York godkjent hedgefondenes krav på 1,33 milliarder dollar.Og hedgefondene sa onsdag nei til en avtale om å få mindre tilbakebetalt.– Den argentinske økonomien vil bli svært hardt rammet av dette. Det er allerede høy inflasjon, og Argentina kan få negativ vekst i år for første gang siden 2002, sier seniorstrateg i Jyske Bank, Ib Fredslund Madsen, til Ritzau.