DNB vil avvente politiets etterforskning, men utelukker ikke at det vil bli aktuelt å rette et erstatningssøksmål mot 17-åringen, dersom han blir dømt, skriver – Vi tar denne saken svært alvorlig. Selv om det fra utsiden kan se ut som guttestreker, så er det i realiteten snakk om alvorlig kriminalitet som kan få store konsekvenser for samfunnet, sier kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø til avisen.Han forteller også til NTB at banken er glad politiet har pågrepet en person etter angrepet. Den 17 år gamle gutten fra Bergen har også erkjent å stå bak lovbruddet.DNB var blant elleve norske selskaper som ble utsatt for det svært omfattende dataangrepet.Dalsbø sier at angrepet er det største banken har blitt rammet av noensinne.– Slike angrep blir mer og mer vanlig, og det er viktig å få satt en stopper for det. Heldigvis var det ikke noe informasjon som kom på avveie som følge av angrepet, sier han.Også Sparebank1 ble rammet av dataangrepet.– Vi var jo én av mange som ble utsatt for angrepet, så vi har ikke noen spesiell kommentar til pågripelsen. Nå overlater vi saken til politiet og lar dem ta seg av det, sier kommunikasjonsrådgiver Therese Riiser Wålen. (©NTB)