Et tankskip satte onsdag kveld kurs fra Texas til Sør-Korea, med den første eksportlasten av uraffinert olje uten salgsinnskrenkinger siden forbudet mot oljeeksport fra USA ble innført på 1970-tallet, skriver The Wall Street Journal torsdag, ifølge TDN Finans.Avisen fremholder at denne 40 millioner-dollar-lastens omgåelse av det langvarige forbudet, er en historie som inkluderer to besluttsomme energiselskaper, advokater på jakt etter smutthull, og en uovertruffen boom i amerikansk oljeutvinning som vil kunne skape en flom av ultralett olje.Analytikere sier at den fremtidige eksporten synes å ligge vid åpen: så mye som 800.000 fat pr dag kommer fra bare ett av de mange amerikanske oljefeltene hvor det utvinnes lett olje.Ifølge lover som ble innført av den amerikanske kongressen etter de arabiske landenes oljeembargo på 1970-tallet, kan amerikanske selskaper eksportere raffinerte produkter som bensin og diesel, men ikke selve oljen, med unntak for begrensede tilfeller som krever egen lisens.