To av dem er nå i isolasjon etter å ha vært i kontakt med en person som senere døde av viruset, opplyser en talkvinne for fredskorpset.De frivillige vil returnere til USA når de er klarert til å reise.Over 670 personer i Liberia, Guinea og Sierra Leone har dødd etter å ha blitt smittet av ebola, viser tall fra Verdens helseorganisasjon (WHO). I Nigeria har viruset også dukket opp i byen Lagos.Ebola-rammede Liberia stenger alle skoler i en landsdekkende aksjon for å bekjempe spredning av det dødelige viruset, opplyser liberiske myndigheter.Overfylte klinikker må avvise pasienter, og helsepersonell blir truet av folk som hevder utlendinger har tatt med seg sykdommen til landet, forteller Kendall Kauffeldt, leder av den amerikanske hjelpeorganisasjonen Samaritan's Purse i Liberia.– Vi kan ikke lenger arbeide i sikkerhet. Sikkerheten til våre helsearbeidere er truet, sier han til nyhetsbyrået DPA. (©NTB)
VG skriver i dag at det er fare for spredning av viruset til Europa.